Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volné

V této rubrice najdete několik mých volných textů, které vám po předchozí domluvě mohu přenechat. A nejen je. Spoustu dalších textů mám neveřejných a uložených na PC. A to z pochopitelných důvodů: dnes se krade úplně vše. Nejen rohlíky v samošce, erární toaletní papír na záchodě kanceláří, síťové kabely, myši, jídlo ve společné ledničce, ale také melodie a texty. A to nejen ty komerční, ale i hudební, které jsou později použité v reklamě. Jsem autor registrovaný v OSA, nicméně to ještě není zárukou toho, že vám někdo myšlenku, námět, motiv, verš či rým někdo nevyfoukne.

zlodej.jpg

CO ZA TO?
Texty poskytuji konkrétnímu interpretovi či kapelám zadarmo. Jediné, co na oplátku požaduji, je vůle k INTENZIVNÍ spolupráci. Což zahrnuje včasné reakce na maily, telefonické konzultace, informace o nastávajících akcích, koncertech atd. V době, kdy wi-fi vládne světu a každý je prakticky 24 h. online, to vidím jako tu nejmenší odměnu za svou práci. Řečeno polopaticky: POKUD SPOLUPRÁCI NEMYSLÍTE UPŘÍMNĚ A VÁŽNĚ, NEPIŠTE! Většinou kapele "zapůjčím" text na 3, max. 4 týdny. Jestliže do té doby nepošle alespoň malý náznak (kytarový riff, motiv sloky, refrénu nebo bridge..) čehokoliv, co by mne přesvědčilo o tom, že se to hýbe správným směrem, tak spolupráci končím. Píšu pro radost, ne abych se zbytečně naštvával.

JAK PÍŠU?
Píšu jednak dopředu, do šuplíku, a muzikant pak zhudebňuje již hotový text. Nebo pokud již máte hotovou svou vlastní hudbu, kterou potřebujete otextovat (což je pro hudebníka jednodušší a pro textaře složitější), i v tom vám rád vyjdu vstříc. Potřebujete snad předělat původní text, o kterém nejste na 100% přesvědčeni, že je dobrý? Sem s ním! Máte pouze námět, o němž jste si jisti, že má myšlenku, neváhejte mně kontaktovat. Rád vám s úpravou pomohu.

ČÍM JSOU MÉ TEXTY CHARAKTERISTICKÉ?
Snažím se psát texty vtipné (Nesem vám noviny, Palivo, Star Dance, Smrt v síti..), vážné až smutné (Bez domova, Přátelé + 1, Vzpomínka), zamilované (Supermarket citů, Poprvé a stále, Projížďka...), burcující (Plavba, Za obzor) a další, na jaké si jen dokážete vzpomenout. Většinou se snažím hrát si se slovy a slovíčky, vymýšlím nové a neotřelé rýmy, nápaditá slovní spojení, snažím se originálně vyjadřovat k aktuálním věcem, používám nadsázku, ironii, kontrast.

 

Příspěvky

STAR DANCE

9. 9. 2016

 

ZAMILOVANÁ

17. 6. 2016