Jdi na obsah Jdi na menu
 


Auto-moto - popisky modelů aut pro e-shop s elektrony

16. 8. 2016

AluaPneu.cz

S chutí jsem se vrhnul na zakázku z automobilové oblasti. Mým úkolem bylo napsat dva odstavce o elektronech ke každému modelu vozidla příslušní značky. V prvním odstavci měl být krátký a atraktivní text o konkrétním modelu auta. Druhý odstavec měl mít vždy přibližně stejný obsah: měl obsahovat dostupnou nabídku velikostí alu kol společně s příslušnou roztečí a upozornění na možnost prohlédnout si nafocený vůz s pomocí konfigurátoru přímo na stránkách zadavatele. Zákazníkem byl významný český e-shop, který se zabývá prodejem prvotřídních litých kol.

Snažil jsem se o osobitý přístup a také o to, abych každému vozu vtiskl punc originality. Protože každé auto slouží k trochu jinému účelu, má jiné zaměření a charakteristiky, bylo vyrobeno v jiné době.  O každém z nich jsem se snažil načerpat spoustu informací, neboť každé má svou specifickou a věrnou skupinu fanoušků, kteří by jinak popisky doslova roztrhali na kusy. Největší cílovou skupinu tvoří samozřejmě automobiloví nadšenci a fajnšmekři, nejčastěji muži ve věku 20 - 50 let.

Přikládám několik odkazů na konkrétní modely - věřím, že se práce povedla. Popisky najdete na webu zákazníka, a to tak, že budete scrollovat dolů až na konci stránky.

Čím se popisky vyznačují? Mým tradičním stylem: hraní se slovy, nadsázkou, dvojsmysly. Posuďte sami.

BMW 2 F22 BMW 2 F46 Gran Tourer BMW 3 F30
BMW 6 E24 BMW 6 F14 Grand Coupe BMW 7 G11
BMW X4 F26 BMW X5 F15 BMW X6 F16
Citroën Zero Citroën Picasso Daihatsu Charade